Sri Lanka Cultuur & Natuur Adventure 10 dagen

SRI LANKA 10 DAGEN AVONTUURLIJKE HIGHLIGHT

SRI LANKA || VERRASSEND VEELZIJDIG CULTUUR EN NATUUR

De start van deze avontuurlijke motorreis begint in Colombo/Negombo. We rijden door het midden en het zuiden van Sri Lanka en gaan de Boeddhistische oudheid van dichtbij ervaren in diverse spraakmakende tempels. In de bergen van midden Sri Lanka zullen we de alom bekende theeplantages doorkruisen en het proces ervan meemaken en gaan we diverse Nationale Parken bezoeken. De stranden van West en Zuid Sri Lanka zullen we gebruiken om ons in tropische sferen te begeven en natuurlijk wordt er een bezoek gebracht aan één van de vele wildparken waar o.a. de olifanten, luipaarden, apen, krokodillen zijn. De route is zowel on- als off-road ( onverharde weggetjes ), via kleine dorpjes en rijstvelden om Sri Lanka te ontdekken.

Opmerking:
Deze motorreis heeft een zeer gevarieerd programma: veel cultuur, uitgestrekte bergen, tropische stranden, avontuurlijke safari met o.a. olifanten, walvissen spotten, theeplantages, rafting, olifantenweeshuis en uiteenlopende diversiteit in overnachtingen en natuurlijk de lokale maaltijdspecialiteiten.

Soort motor: Enduro 250cc of Royal Enfield 350cc

Zwaarte: Bijna iedere dag rijden we 2 tot 3 uur onverhard over kleine weggetjes en paden.
Totale reisafstand : 1.500 kilometer

Waar overnachten:
Negombo, Kalpitiya, Dambulla, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawa, Mirissa en Kitulgala

Hotelovernachtingen :
Prima verzorgde en schone hotels/resorts/cottages/guesthouses, waarvan sommigen met zwembad.

De tour gaat o.a. naar de volgende hoogtepunten :
Puttalam Lagoon, Rock van Sigiriya, Gouden Tempel en Tempelgrotten van Dambulla, Minneriya Giritale Nationaal Park ( Olifantensafari ), Knuckles Mountains en Nationaal Park, Temple of Tooth, theeplantages en fabriek van Nuwara Eliya, Yala/Minneriya Giritale en/of Udalawala Nationaal Park (o.a. olifanten, apen, krokodillen, luipaarden en vele bijzondere vogels), tropisch strand van Mirissa, Galle (oude koloniale stad), walvissen spotten, Sinharaja Forest Reserve, olifantenweeshuis bezoeken, eventueel Adam’s Peak beklimmen, mogelijkheid voor rafting, Horton Plains en Worlds End.

Dag 1 – Amsterdam – Vertrek

Dag 2 – Aankomst Colombo – Negombo
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij arriveren jullie of ‘s morgens of ‘s middag op de luchthaven van Colombo. Het is dan nog 20 minuten rijden naar het hotel in het centrum van Negombo.In de namiddag gaan we de motoren bij de garage ophalen en maken we kennis met de monteur/chauffeur die met onze reis mee zal gaan.

Dag 3 – Negombo – Dambulla
We verlaten al vrij snel de drukte van Negombo en rijden even de doorgaande weg, maar al snel zullen we de kleine weggetjes inslaan om via de Lion Rock van Sigiriya naar Dambulla te rijden.  De Rock van Sigiriya is een van de zeven plaatsen in Sri Lanka op de Werelderfgoedlijst. Het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en, boven op de rots, een citadel. De citadel boven op de rots diende ook als paleis. Het is nu slechts een ruïne. In enkele cisternen werd het regenwater opgevangen. Aan de noordzijde van de rots bereik je, halverwege de steile beklimming via trappen, de Spiegelwand. Hierop zijn fresco’s afgebeeld van ‘wolkenmaagden’. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiriya, dat ‘leeuwenrots’ betekent, is hieraan ontleend.

Ons hotel met zwembad ligt aan de rand van het levendige plaatsje Dambulla.

Dag 4 – Dambulla – Kandy
De dag begint met een rit  langs het grote Parakrama Samudra meer. Daarna rijden we door diverse dorpjes richting Knuckles Forest Reserve. We volgen de oude weg en beklimmen en stoppen onderweg meerdere keren om van het uitzicht te genieten. Vervolgens rijden we vóór Kandy nog een mooie ronde door diverse theeplantages om te genieten van dit prachtige landschap. Kandy is ondermeer bekend door de Temple of Tooth, deze gaan we bekijken. De tempel bevindt zich in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha is gehuisvest. Sinds de oudheid heeft het relikwie een belangrijke rol gespeeld in de lokale politiek, omdat men gelooft dat degene die het relikwie bezit het bestuur van het land bekleedt. Het museum Of World Buddhist, dat achter dit complex ligt, mag zeker niet overgeslagen worden. Het geeft een mooie uitleg inclusief vele oude beelden over hoe het Boeddhisme is ontstaan.

Het hotel met zwembad ligt niet ver van het centrum en heeft fraai uitzicht over de vallei.

Dag 5 – Kandy – Nuwara Eliya
We rijden Kandy uit via de hoofdweg om even te genieten van het drukke verkeer met haar vele stinkende oude bussen. Naarmate we verder wegrijden wordt het ook rustiger en na 18 haarspeldbochten genomen te hebben slaan we af en rijden weer relaxed over kleine weggetjes, met dit keer heel veel rijstvelden om ons heen. Via Victoria Randenigala Rantembe Sanctuary gaan weer klimmen en al snel zitten we weer tussen uitgestrekte theeplantages, totdat we in het hotel vlak buiten Nuwara Eliya aankomen.

De vrouw des huizes zal voor onze een heerlijk tradioneel diner gaan klaarmaken.

Dag 6 – Nuwara Eliya – Ella
We verlaten Nuwara Eliya en gaan al snel van de hoofdweg af om weer de vele theeplantages te rijden met adembenemende vergezichten. Al klimmend wordt de weg steeds slechter en smaller. Net over de top slaan we een smal pad in dat eerst door een bebost gebied gaat en later door kleine dorpjes gaat waar de mensen hun brood verdienen door te werken op de diverse theeplantages. Vervolgens rijden we al slingerend en, indien het helder weer is, met een geweldig vergezicht richting Ella. Ella is een gemoedelijk dorpje met diverse restaurants. We overnachten direct aan de rand van het centrum midden in de bossen.

Dag 7 – Ella – verblijf en rondit Horton Plains National Park
Voor de off-road liefhebbers wordt het een mooie dag. We gaan namelijk het eerste gedeelte naar Horton Plains via een klein pad omhoog ( ongeveer 2 uur ). Eerst nog prima asphalt, maar des te hoger we komen hoe slechter het wegdek wordt. Tenslotte zal de weg grotendeels bestaan uit zand en keien. We rijden langs watervallen en het uitzicht wordt steeds indrukwekkender. Nadat we een ticket hebben gekocht gaan we het park Horton Plains in en rijden over een plateau van ruim 31 km2 op een hoogte van 2.130 meter.  We dalen weer af  via secundaire weggetjes en rijden terug naar Ella.

Dag 8 Ella – Udawalawa
Na het ontbijt gaan we richting het zuiden. We rijden eerst nog heerlijk rustig door de bergen en via een klein weggetje komen we uiteindelijk op de doorgaande weg. Via Lunugamvehera Nationaal Park, waar olifanten spontaan de weg kunnen oversteken, verder naar Yala Nationale Park waar we over rode zandwegen en kleine zandpaden rijden.  Als dit nog niet genoeg is kunnen we off road binnendoor naar Udawala rijden. Ons hotel ligt direct tegenover het olifanten weeshuis. DIt kun je optioneel bezoeken om ondermeer het voeren en zwemmen in de rivier van olifanten kunt bekijken.

Dag 9 – Udawalawa – Negombo
We laten de zuidkust achter ons en gaan richting het noord-westen, weer de bergen in. Al snel komen de theeplantages te voorschijn en naarmate we klimmen, worden de wegen slechter en het klimaat weer koeler. Als het helder weer is zien we de kustlijn achter ons langzaam verdwijnen en via vele haarspeldbochten dalen we weer af en rijden naar Negombo.

Dag 10 – Negombo – vertrek Amsterdam
Helaas zit deze motorreis er weer op en wordt je met een taxi naar de luchthaven van Colombo gebracht. Afhankelijk van het tijdstip dat je vertrekt, kan het zijn dat je dezelfde dag nog aankomt in Nederland.

Optie Royal Endfield € 100,-
1 persoonskamer toeslag € 225,-
Groepsgrootte: 4 -10

Prijs is inclusief :
Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Transfer luchthaven Colombo – Negombo
Huurmotor 250cc Enduro
Vanaf 4 rijders monteur op de motor en vanaf 6 rijders volgauto 
Nederlandse reisleiding
Ride 2 Discover reisleiding

Prijs is exclusief :
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven ( 25 USD )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB te halen ( € 19,- )