Noord Vietnam Bergvolkeren 22 Dagen

KLEURRIJKE BERGVOLKEREN, PRACHTIGE LANDSCHAPPEN

Het hooggebergte van Noord-Vietnam wordt bewoond door tientallen bergvolkeren. Al deze volkeren hebben een eigen traditie, taal en klederdracht.

Via prachtige bergwegen bezoeken we kleurrijke markten en zien de meest bijzondere stammen. We verlaten al snel de bewoonde wereld en rijden door schitterende valleien, langs ruige bergen met uitgestrekte rijstterrassen, kleine bergdorpjes in de vroege ochtendmist en veel bergvolkeren in kleurrijke, traditionele kleding.

Een reis per motor door dit nog onbekende gebied laat je kennis maken met de ongekende en ondedorven schoonheid van Noord-Vietnam. Naast de enthousiaste bevolking en ongerepte natuur is deze motorreis een bijzondere belevenis en zeker ook een avontuurlijke uitdaging. We sluiten bovendien af met een bezoek aan Halong Baai.

Dag 1 – Vertrek Amsterdam

Dag 2 – Aankomst Hanoi
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij arriveren jullie of ‘s morgens of ‘s middag op de luchthaven van Hanoi. Het is dan nog een half uur rijden naar het hotel in het centrum van de oude stad.

Dag 3 – Hanoi – verblijf, stadstocht
De motoren staan inmiddels op de parkeerplaats bij het hotel. Om aan de motor en het verkeer te wennen maken wij vandaag een lange tocht door de stad. Wij lunchen aan het meer en bezoeken een aantal bezienswaardigheden in de stad.

Dag 4 – Hanoi – Mai Chau
De reis naar het westen begint met de drukte van de ochtendspits in de hoofdstad. Dikke pakken brommertjes banen zich een weg door de stad. Wij maken daar een klein deel van uit. Vanaf Xuan Mai volgen wij een deel van de Ho Chi Minh route. Deze nu prachtige route was vroeger niet meer dan een spoor door de jungle dat de Noord-Vietnamezen gebruikten om tijdens de oorlog het zuiden te bevoorraden. Vervolgens rijden wij op smalle rustige landweggetjes tot de lunch in de buurt van Cam Thuy en nemen de hoofdweg om het Pu Luong Nationaal Park naar Mai Chau. Hier overnachten we bij Thai thuis. Het is geen luxe maar wel een bijzondere belevenis. Natuurlijk wordt er in de avond door de dorpsoudste flink rijstwijn geschonken.

Dag 5 – Mai Chau – Moc Chau
Als we hier de vorige dag geen tijd voor hebben gehad, dan rijden we in de ochtend terug richting het Pu Luong Nationaal Park om daar de eetstokjesfabriekjes te bezoeken. Na de lunch in Mai Chau rijden wij over de onverharde weg door het Pu Luong park. Als we het park uitkomen, zijn we in Moc Chau. Dit dorp ligt dichtbij de Laotiaanse grens. Wij overnachten hier in een eenvoudig hotel. De middag heb je vrij om de lokale markt te bezoeken.

Dag 6 – Moc Chau – Nghia Lo
Ook vandaag volgen wij weer een zeer smalle, maar verharde weg. Het is een prachtige omgeving en langs de route liggen veel kleine dorpjes. Je komt in de ochtend nog voornamelijk Thai-mensen tegen, maar later op de dag zie je steeds meer Hmongstammen. Op een kleine veerboot steken wij de Song Da River over. Na de lunch in Phu Yen wordt het een beetje drukker op de weg. Nghia Lo is een klein bergdorpje bestaande uit twee straten. Wij verblijven in het hotel op het kruispunt met de markt. ‘s Avonds in het enige restaurant van het dorp zullen wij zeker een bezienswaardigheid zijn. In het dorp zullen jullie Dao- en Hmongmensen tegenkomen.

Dag 7 – Nghia Lo – Tuan Giao
Wij rijden verder naar het noorden. Het landschap wordt hier erg mooi. Aan beide zijden van de weg vind je groene rijstterrassen tegen de bergwanden gebouwd. Wij rijden hier in een hoger gebergte en steken dan ook een paar hoge passen over. Je komt hier meer mensen van de (witte) Daostam tegen. In het plaatsje Than Uyen stoppen we voor koffie. Hier slaan we vervolgens linksaf en volgen een prachtige smalle binnendoorroute. Deze is geheel geasfalteerd. Vlakbij de plaats Tuan Giao komen we weer op de doorgaande weg. Tuan Giao ligt op een kruispunt van vier hoofdwegen. Hier zullen we overnachten.

Dag 08 – Tuang Giao – Sinh Ho
De weg van Tuan Giao naar Muong Lai is prachtig en telt honderden bochten. Bij Muong Lai is enkele jaren geleden een begin gemaakt aan een stuwdam. Het hele dorp is toen plat gegooid. Nu wordt het weer langzaam op een andere locatie opgebouwd. De weg ten noorden van deze plaats is nog steeds niet af. Hier zullen we vaak door de wegwerkzaamheden moeten slingeren. Dan begint de klim naar het bergdorp Sinh Ho. Voor de beklimming naar het op 1700 meter hoogte gelegen plaatsje nemen we ruim de tijd. De mooie uitzichten verdienen veel aandacht. Sinh Ho is een klein dorp waar zeer weinig toeristen komen. Het hotel is dan ook redelijk eenvoudig.

Dag 9 – Sinh Ho – Sa Pa, dag 10 Sa Pa – verblijf
In Sinh Ho is elke zondag een grote markt waar bergvolkeren uit de wijde omgeving naar toe komen. Dankzij de slechte bereikbaarheid hebben het dorp en de bergvolkeren die in de regio wonen hun authentieke waarde volledig behouden. Het is een bijzondere plaats. Op de markt zie je enkel zwarte Dao en ook de zeer bijzondere rode H’mongmensen met hun grote rode hoofddeksel. Via een net geopende spannende nieuwe afdaling rijden wij naar Tam Doung toe. Hierna is het nog 60 kilometer rijden naar Sa Pa. Op deze route ligt de hoogste pas van deze reis. De uitzichten onderweg naar het welbekende Sa Pa zijn fantastisch, ook de weg is recentelijk verbeterd. Sa Pa is de meest toeristische plaats die we deze reis aandoen. Wij komen hier echter niet in het weekend om de markt te bezoeken, daarom zien wij ook niet zoveel andere toeristen. Sa Pa ligt op 1500 meter en is ten tijde van de Franse kolonisatie uitgegroeid tot zomers toevluchtsoord, om aan de drukkende hitte in de lagere delen van het land te ontsnappen. Het is een leuke plaats om een dag te verblijven. Je kunt een wandeling maken in de vallei net achter het plaatsje, een fiets huren of rustig het dorp en de markt verkennen.

Dag 11 – Sa Pa – Bac Ha
De eerste 110 kilometer die wij vandaag afleggen is over een geheel verharde weg. Onderweg stoppen we in Lao Cai om een kijkje te nemen aan de Chinese grens. De rode rivier scheidt hier de twee landen en een spoorbrug verbindt ze weer. Aan de overkant zie je de hoge gebouwen van het relatief veel rijkere China. Bac Ha is een typisch Noord-Vietnamees dorpje met kleurrijke volkeren, gelegen in een vallei. Als wij nog tijd over hebben, nemen wij de binnendoorroute via Coc Ly. Hier zetten wij dan de motoren op kleine bootjes en steken de rivier over. Hierna volgt een smal onverhard pad waar de volgauto niet mee kan.

Dag 12 – Bac Ha – Xin Man
In de ochtend maken we een wandeling rond Bac Ha. Hierbij bezoeken we enkele H’mongdorpjes. Als alternatief kunnen we ook de dorpjes met de motor verkennen. Na de lunch in Bac Ha vertrekken we naar Xin Man. Op deze route komen nooit toeristen en de weg is ook niet geschikt voor groot verkeer. Het rotsige hoogland tussen de twee plaatsen zorgt voor een zeer bijzonder landschap. Iets ten noorden van Bac Ha slaan we rechtsaf een onverharde weg in. Wij rijden dan in een prachtig gebied met puntige rotsen. De kleine Hmongdorpjes onderweg zien niet vaak passanten. Na een mooie afdaling komen we aan in Xin Man.

Dag 13 – Xin Man – Ha Giang
Kort buiten Xin Man steken we de brug over en gaan rechtsaf. We volgen de rivier tot aan het plaatsje Huang Su Phi. Hier vind je veel mensen van de Nungstam. Ook vind je onderweg veel Nungdorpjes. Na de koffiestop rijden we door een van de mooiste rijstterrasgebieden van Vietnam. Na elke bocht heb je weer een ander uitzicht over de prachtige groene terrassen. Op de splitsing met de hoofdweg stoppen we voor lunch. Dan wordt het een beetje oppassen in het drukke verkeer naar de provinciale hoofdstad Ha Giang. Hier overnachten we in een resort aan de rivier, iets buiten het centrum.

Dag 14 – Ha Giang – Meo Vac
Na de lunch in de grote stad rijden we een bijzonder mooi berggebied in. Dit wordt in de volksmond ‘Dong Van – Meo Vac’ genoemd, naar de twee grootste dorpen. Direct na Ha Giang wordt de weg smal en klimmen we over een prachtige bergkam. In het dal hierachter ligt het kleine plaatsje Yenh Minh, hier stoppen we voor koffie. In de Dong Vanregio zijn wij meer de bezienswaardigheid dan de volkeren die er wonen. Voor de zeldzame stammen hier zijn buitenlanders zelden geziene gasten, en dat merk je. In de afgelegen gebieden van deze provincie vind je nog echte communistische bolwerken. Meo Vac is zo’n bolwerk. Alle stenen gebouwen in de stad zijn van de regering en versierd met rode bannieren. Om er te komen moeten wij eerst een paar hoge passen over. Ook hier zitten wij niet ver van de Chinese grens af. Vandaag nemen we rustig de tijd om de binnenwegen van dit gebied te verkennen.

Dag 15 – Meo Vac – Ba Be
Dit is een lange avontuurlijke dag. De meren van Be Ba liggen in het gelijknamige Nationaal Park. De meren zijn omringd door puntige karstrotsen. In de ochtend rijden we van Meo Vac naar Bao Lac. Dit is een prachtige rustige route door een glooiend landschap dat bedekt is met rijstterrassen. Na de lunch in Bao Lac rijden we over smalle binnenwegen naar het Ba Be meer. We slapen hier in een klein dorpje bij mensen thuis. De omstandigheden zijn erg eenvoudig en we slapen met meerdere personen op de grond in een grote kamer.

Dag 16 – Ba Be – Bac Kan
In de ochtend maken we een motortocht door het nationaal park. Dan zetten we de motoren op de boot en varen over het prachtige meer. Na de lunch verlaten we het park en rijden naar de plaats Bac Kan. Hier overnachten we in het centrum van de stad, er is zelfs een zwembad bij het hotel.

Dag 17 – Bac Kan – Lang Son
Langs Kin Huy en Bac Son Nationaal Park rijden we naar de Chinese grens. Lang Son is één van de twee grensovergangen die open zijn voor buitenlanders. Lang Son is ook de plaats waar in 1979 hevig gevochten werd tussen Vietnam en China. Als we voldoende tijd hebben, kunnen we bij de grens kijken. Misschien is het nog interessanter om de grotten van Lang Son te bezoeken.

Dag 18 – Lang Son – Cai Rong
Langs de grens met China rijden we naar de golf van Tonkin. Langzaam verandert het puntige gebergte in heuvelachtig landschap. Omdat het te ver is om in een dag van Lang Son naar Halong Baai te rijden, stoppen we aan de kust op het schiereiland van Don.

Dag 19 – Cai Rong – Halong baai
De puntbergen in de baai van Halong maken deze baai erg bijzonder. Het is prachtig om hier met de boot doorheen te varen. Wij komen rond de middag aan in Halong Baai. Hier parkeren wij de motoren aan de kade en stappen op de boot. Wij varen de baai in en zullen op de boot overnachten. Indien er interesse voor is, zullen wij bij verschillende grotten een stop maken. Het is in ieder geval een leuke afsluiting van de reis.

Dag 20 – Halong Baai – Hanoi
In de ochtend komen wij terug aan wal en stappen weer op de motoren. Tussen de kust en de hoofdstad Hanoi is het erg druk met verkeer. En hoe dichter je bij Hanoi komt, hoe erger het wordt. In de enorme verkeersdrukte de stad inrijden, is voor veel deelnemers een fantastisch einde van de reis. De middag kun je gebruiken om het oude deel van Hanoi te bezichtigen. Je kunt met de motor door de stad rijden of het oude centrum te voet verkennen.

Dag 21 – Hanoi – vertrek
Vandaag vertrekken wij per busje naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Dag 22 – aankomst – Amsterdam

Rijder 3.595,-
Duo 3.200,-

Tijdens deze reis rijd je op een Kawasaki KLX 150cc

Off Road
Slechts een klein gedeelte van de reis gaan over onverharde wegen en of paden. In het huidige schema zijn dit twee of drie dagen. Deze trajecten zijn niet erg moeilijk en zeer goed te doen zonder enige off road ervaring of een off road training vooraf. Echter bij slechter weer dan voorzien kunnen juist deze off road dagen lastig zijn.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming hand-schoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan vooral in het voor- en najaar erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Het regenseizoen is in het noorden van Vietnam van juni tot enmet eind augustus. Wij plannen de onze reizen hiervoor of na. Toch kan het weer alle voorspellingen negeren je dient dus op alle reizen rekening te houden met een mogelijke regenbui. Tenslotte kan het in december en januari vrij koud worden in de bergen het is dan aan te raden warme motorkleding mee te nemen.

Visa
Voor Vietnam bestaat sinds kort de mogelijkheid om een visum bij aankomst op de luchthaven van Hanoi te kopen. Dit kost 25 usd. Echter dit is uitsluitend mogelijk als je in het bezit bent van een zgn uitnodigingsbrief. Deze brief regelen wij voor je en de kosten hiervan zin inclusief de reissom.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

1 p kmr toeslag 365,-
Indicatie zakgeld 300,-

Minimaal aantal deelnemers 8 Maximaal aantal deelnemers 12

INCLUSIEF
Internationale vluchten Amsterdam – Hanoi
Luchthavenbelastingen en Brandstoftoeslagen
Alle luchthaventransfers
Alle overnachtingen met soms ontbijt
Twee overnachtingen in Homestay
Motorhuur
Volgauto met lokale chauffeur
Meereizende monteur in volgauto
Nederlandse reisbegeleider op de motor
Boottocht Halong Baai
Overnachting op boot in Halong Baai
Uitnodigingsbrief Vietnam Visum
Uitgebreid reishandboek

EXCLUSIEF
Benzine motoren
Overige maaltijden en drankjes
Persoonlijke uitgaven
Reis- en Annuleringsverzekering
Visumkosten (bij aankomst op luchthaven)