Filipijnen Ruige Noord Luzon 21 Dagen 10.000 Bochten Avontuur

Met een HONDA XR/CRF Enduro Noord Luzon ontdekken.

De start van deze avontuurlijke motorreis begint in Angeles City. We rijden via de westkust naar het bergachtig gebied van Noord Luzon. De route is zowel On- als Off-road door afgelegen gebieden, kleine dorpjes, rijstvelden, door en over rivieren en een aaneensluiting van vele bergketens om de Filipijnen te ontdekken.

Deze motoreis leent zich er prima voor om na de tour nog enkele dagen te vertoeven op een van de tropische eilanden van de Filipijnen, zoals: El Nido bij Palawan of Boracay.

Dag 1 – Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrek je naar de Filipijnen om een bijzondere avontuurlijke motorreis te maken met een Honda Enduro, door en over de vele gebergten van Noord Luzon.

Dag 2 – Aankomst Manila – Angeles City

Je vliegt naar Manila waar je wordt ontvangen door onze taxi chauffeur die jullie in ongeveer 2 1/2 rijden uur naar Angeles City brengt. Onze overnachting is in Angeles City in een schoon 3*** hotel op loopafstand van het centrum. Diverse barretjes en restaurants liggen direct om de hoek, hier kun je zowel lokaal als westers eten.

Dag 3 – Angeles City – verblijf

Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamenlijk een en ander doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden. De rest van de dag heb je de mogelijkheid om de stad te verkennen. Vervolgens gaan we aan het einde van de dag de motoren ophalen.

Dag 4 – Angeles City – Subic

Nadat we de tassen op de motoren hebben vastgezet verlaten we Angeles City en rijden zuid – westwaarts richting het Bataan National Park. Via een licht slingerende weg door dit park komen we aan de westkust van Zambales aan waar het plaatsje Subic ligt. Subic Bay was een Amerikaanse basis die in 1992 aan het einde van de Koude Oorlog gesloten is. Echter de Filipijnse regering heeft deze marinebasis weer heropent om de Chinese acties in de Zuid-Chinese Zee beter in de gaten te kunnen houden. Vannacht slapen we in Subic. Ons hotel met zwembad ligt midden in het centrum direct aan het strand. De vele kleinschalige barretjes liggen direct om de hoek.

Dag 5 – Subic – Alaminos

Na het ontbijt met uitzicht op de haven van Subic rijden we verder naar het noorden naar het plaatsje Alaminos. Hier ligt Hundred Islands National Park. Vanavond slapen we in een hotel dat direct bij het haventje ligt waar de bootjes naar de diverse eilandjes gaan. We verblijven hier twee dagen.

Dag 6 – Alaminos – verblijf

Tijdens deze rust dag kun je optioneel een dagtocht maken naar de Hundred Islands Park. Dit park bestaat uit 124 afzonderlijke eilanden verspreid in de golf van Lingayen in Noord Samar met een oppervlakte van 16.76 vierkante kilometer. Drie van de eilanden zijn bereikbaar voor toeristen, namelijk Governor, Quezon en Children’s Islands. Hier kun je snorkelen, kajakken of duiken.

Dag 7 – Alaminos – Baguio

Het eerste gedeelte rijden we langs de kustweg vervolgens rijden we langzaam de bergen in naar de toeristische bergplaats Baguio. Voor diegenen met lef kunnen we onderweg lunchen bij een restaurant die alleen via een hangbrug te bereiken is. We stoppen onderweg bij “ The Lion’s Head” en “ The Lady of the Way”. Onze overnachting is in Baguio. Het hotel ligt aan de rand van het centrum, met een mooi uitzicht op de vallei.

Dag 8 – Baguio – Cervantes

We verlaten Baguio en rijden al snel de hoge bergen in. Hier krijgen we een adembenemend uitzicht over het Pulog gebergte. De bergweg is rustig, de rivier stroomt soms langs de weg en het landschap wordt ruiger. Door de vele aardverschuivingen in het regenseizoen, zijn delen van de weg bedekt met modder en zand. Dit is goed te rijden met onze Enduro’s. Vanavond overnachten we in het dorp Cervantes. Het guesthouse is een eenvoudig maar wel schoon. Er is geen andere optie op deze afgelegen locatie waar geen internetbereik is en telefoonverkeer zeer beperkt is.

Dag 9 – Cervantes – Vigan

Vandaag rijden we de bergen van Ilocos in om te genieten van de vergezichten en vele slingerende bochten. Na enkele uren dalen we af en rijden richting de kustweg om deze te volgen naar het plaatsje Vigan. Vigan is de best bewaarde Spaanse koloniale stad van de Filipijnen en zelfs van heel Azië. Het is alsof je teruggaat in de tijd. De bewoners zijn trots op hun bijzondere geschiedenis en cultuur. Eigenlijk had de koloniale binnenstad van Vigan niet meer moeten bestaan. Het is op miraculeuze wijze ontsnapt aan verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Japanse troepen ontvluchtten de stad, vlak voordat Amerikanen Vigan met een bommendeken wilden bedekken. De geallieerden braken de missie daarom op het laatste moment af. De zestiende-eeuwse Spaanse koloniale binnenstad van Vigan staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De gebouwen zijn een mix van Filipijnse, Chinese en Europese architectuur. ‘s Avonds kun je genieten van een diner op het centrale pleintje van de stad. We overnachten in een 4**** hotel, een Spaans koloniaal gebouw midden in het centrum met winkeltjes en restaurants direct om de hoek.

Dag 10 – Vigan – Tabuk

De route van vandaag is de langste off-roaddag van deze reis en gaat het binnenland in over het Cordillera gebergte. Door de vele aardverschuivingen, de modder en zijn grote delen van deze weg beschadigd en tot op heden nog niet hersteld. We rijden dit bijzondere berglandschap ver weg van de bewoonde wereld. Je begrijpt dat we regelmatig zullen stoppen om de omgeving in je op te kunnen nemen of om dit op beeld vast te leggen. Onze overnachting vananvond is een eenvoudig maar schoon hotel met zwemba in Tabuk.

Dag 11 – Tabuk – Pagudpud

We rijden verder naar het noorden door uitgestrekt bergachtig gebied langs de Chico rivier en later Abulog rivier, de weg is vaak goed geasfalteerd en soms even niet meer dan een grind weg. In verlaten omgeving en regelmatig geen telefoon signaal rijden we richting de noordelijke kustweg die met haar 1300 meter lange Patapat viaduct ons naar Pagudpud, Blue Lagoon Beach brengt. We overnachten aan het tropische Blue Lagoon Beach met haar parelwitte stranden.

Dag 12 – Pagudpud – verblijf

Vandaag een rustdag om even lekker te relaxen met een biertje of verse jus aan het strand of ons te vermaken met de diverse activiteiten rondom en in het water. Als je nog niet genoeg gereden hebt kunnen we de omgeving verkennen en ook het tropische en minder drukke Saud Beach bezoeken.

Dag 13 – Pagudpud – Santa Ana

We rijden oosterlijke richting weer terug via het Patapat viaduct, de kustweg van Pasaleng Bay. We verlaten Ilicos Region en rijden via Portugal en Plampona naar Santa Ana dat in Cagayan Valley ligt. Deze regio wordt steeds populairder onder de kite- en wind surfers die op het uiterste puntje van het vaste land, Anguib Beach hun kunsten vertonen. Ons hotel ligt direct aan strand en heeft ook nog een zwembad.

Dag 14 – Santa Ana – Tabuk

Na een paar dagen strand zijn de batterijen weer opgeladen en rijden weer richting het zuiden. Via diverse secundaire wegen nemen we een stop bij Quibal waar we een 7 kamers kalkstenen grot met kapel kunnen bezoeken. We vervolgen de weg weer en rijden naar Tabuk, waar we eerder al een overnachting hebben gehad.

Dag 15 – Tabuk – Batad

De route gaat verder naar het zuiden, we rijden door de Mountain Province. De bergweg is afwisselend van goede kwaliteit tot delen die in slechte staat zijn. Oorzaak zijn weer aardverschuivingen die in het regenseizoen plaats hebben gevonden. Prachtige vergezichten met vooral veel rijstvelden en -terrassen. Met name het plaatsje Banaue staat bekend om haar mooie rijstterrassen. Daarna rijden wij via een bergweggetje meer het binnenland in naar Batad. Hier gaan wij overnachten. Dit geïsoleerde dorpje is alleen lopend bereikbaar. Onze motoren parkeren we, de laatste 20 minuten gaan we te voet verder naar ons guesthouse. Onze spullen kunnen door dragers naar het guesthouse gebracht worden. Het is een een eenvoudig guesthouse met een 5*****- uitzicht op de rijstterrassen van Batad. Onze vriendelijke gastvrouw zorgt voor zowel een goed avondmaal als ontbijt naar keuze.

Dag 16 – Batad – Baler

Na het ontbijt lopen we weer omhoog. Onze dragers leveren de bagage af, vervolgens rijden we weer naar het zuiden om daarna af te slaan richting het oosten. Het middengedeelte van deze etappe is vlak, maar zal later weer veranderen. De bergen liggen weer voor ons en over goed geasfalteerde wegen rijden we weer omhoog door het Quirino gebergte om vervolgens off-road en met een rivier oversteek richting de kust te rijden. We volgen deels de kustweg en eindigen vandaag in Baler. Op het eerste gezicht een doorsnee plaatsje, echter wanneer je naar het strand gaat tref je veel surfers reffen en leuke restaurantjes. Iets buiten Baler overnachten we in leuke gemoedelijke houten huisjes met privé strand.

Dag 17 – Baler – Angeles City

De laatste etappe van de tour terug naar Angeles City is schitterend. We rijden namelijk door het Aurora gebergte waar de weg langzaam verandert in zand, modder en tenslotten een grindpad. Zolang er geen nieuwe brug is gebouwd zullen we een 100 meter lange rivier moeten oversteken. Onze overnachting is in Angeles City is hetzelfde hotel als bij de start van onze reis.

Dag 18 – Angeles City – verblijf

Vandaag kun je naar eigen inzicht invullen.

Dag 19 – Angeles City – Manila ( 2 ½ uur met taxi )

Tegen de middag komen we in Manila aan. De rest van de dag kun je Manila verkennen.

Dag 20 – Vertrek

Helaas zit deze bijzondere avontuurlijke motorreis er weer op.

Dag 21 – Aankomst thuis

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.
Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 4 en maximaal 8
1 persoonskamer toeslag € 469,-
Upgrade naar een Honda CRF 250cc en Kawasaki Versys 650cc op aanvraag.

Prijs is inclusief :
Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Transfer luchthaven Manila – Angeles City vv ( ongeveer 2 ½ uur )
Huur Honda XR 150 Enduro
Ride 2 Discover reisleiding
Ride 2 Discover T-Shirt

Prijs is exclusief :
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven ( gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB te halen ( € 19,- )
Benzine
Middag- en avondeten en drank
Boottocht naar Hundred Islands National Park
Entrée geld Hundred Islands National Park
Parkeergeld Batad Banaue rijstvelden
Eventuele eigen excurcies

Indicatie zakgeld € 500,-