Indonesie Big Bike 20 Dagen Adventure

INDONESIE  || BALI – LOMBOK – SUMBAWA
De start van deze avontuurlijke motorreis met grote motoren begint op Bali ( Canggu ). We rijden vanaf Bali naar Lombok en Sumbawa. De route is zowel On- als Off-road door kleine dorpjes, rijstvelden, heuvel/bergachtig gebied om het pure Indonesië te leren ontdekken.

Opmerking :

U heeft de mogelijkheid om deze motorreis in 18, 19 of 20 dagen te maken. 18 en 19 dagen betekent dat een dag later aankomt en bij de groep aansluit en direct devolgende dag vertrekt met de motor en/of een dag eerder op het einde van de reis vertrekt.

Totale reisafstand : 2.000 kilometer

Waar overnachten:
Op Bali; Canggu, Lovina, Amed, Ubud en Padangbai.
Op Lombok; Kuta, Bayan ( 2 nachten ) en Sekotong
Op Sumbawa; Maluk, Sumbawa Besar, Bima en Hu’u.

Hotelovernachtingen : Prima verzorgde en schone hotels/resorts/cottage waarvan enkele op een bijzondere locatie.

De tour gaat o.a. naar:
Vulkanen/bergen Gunung Pohen, Penggilingan, Lesung, Agung, Batur, Rinjani, Pulu Batu, Olet Jala, Olet Gerungan, Doro Tanahmerah en Doro Saka.

DAG 1 Vertrek

Vandaag vertrekt u naar Bali om een bijzondere motor ervaring door delen van Indonesië mee te maken.

DAG 2 Aankomst Canggu ( Bali )

Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht door de begeleiders van R2D, om vervolgens met een taxibus naar het hotel in Canggu te gaan. Hier kunt u uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad, boven op het dak van het hotel, met mooi uitzicht over Brawa beach dat op loopafstand te bereiken is. Het hotel ligt tussen de rijstvelden en heeft diverse gemoedelijke cafés/restaurants alsmede kleine boutiques in de omgeving.
Onze overnachting is in Canggu: een luxe hotel met zwembad. Diverse winkeltjes, restaurants en het strand zijn op loopafstand te bereiken.

DAG 3 Canggu ( Briefing/motor ophalen )

Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamenlijk e.e.a. doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden. In de namiddag gaan we de motoren ophalen en zullen daarna een kleine ronde maken om aan de motor en het verkeer te wennen.

DAG 4 Canggu – Lovina

We rijden langs de hoofdstad Denpasar richting het noorden naar onze eerste stop in Marga. Hier ligt een oorlogsmonument dat herinnert aan de slag tussen de Nederlanders en Balinezen in 1945-1949. Inmiddels rijden we op secundaire weggetjes door diverse Hindu dorpjes ( kampungs ) waar regelmatig ceremonies te zien zijn naar de bergen Pohen en Penggilingan. Aangekomen bij de top ligt bij het Bratanmeer een 17-eeuwse tempel Pura Ulun Danu genaamd. Even verderop stoppen we voor de luch met uitzicht op een ander meer namelijk Buyanmeer met als achtergrond de berg Lesung. Via een lange afdaling met vele bochten rijden we naar Lovina waar ons hotel zich bevindt met zwembad en het strand op 100 meter.

Onze overnachting is in Lovina: Ruim en schoon opgezet hotel met mooie tuin en zwembad. Ligging is midden in het gemoedelijke kustplaatsje met direct bij barretjes/restaurants alsmede strand. U kunt hier zowel goed indonesisch als westers eten.

DAG 5 Lovina – Padangbai ( Vulkaan Batur en berg Agung )

We verlaten Lovina Beach en rijden naar het oosten via Singaraja. Al snel daarna slaan we af en rijden weer de bergen in. Via kleine binnendoor weggetjes en diverse kleine kampungs ( dorpjes ) waar geen toersime komt rijden we met onze motoren door en zien dat de lokale bevolking uw met bewondering aanstaart van verbazing. Terug op de doorgaande, maar zeer rustige weg rijden we verder omhoog en genieten van de vele bochten, vaak halve O bochten, en het uitzicht over de bergen van midden Bali. Na Kintamani slaan we af en duiken bijna letterlijk de oude krater in van de vulkaan Batur en zien dat nog grote delen van het land is bedekt van lava van oudere uitbarstingen. Deze vulkaan is de meest actieve van Bali en is de laatste 200 jaar meer dan 20 keer uitgebarsten. De grootste eruptie was in 1917 toen meer dan 1000 mensen stierven. Na de luch met uitzicht op het Baturmeer en de berg Gunung Agung gaan we de komende uurtjes langs de hoogste berg van Bali Gunung Agung ( 3.142 meter ) rijden. De laatste keer dat deze vulkanische berg is uitgebarsten was in 1963. Genietend van de vele rijstvelden tegen de voet van de berg rijden via een steile weg met uitzicht op kustlijn naar Padangbai waar ons hotel ligt.

Onze overnachting is in Padangbai: Schoon hotel met zwembad direct aan strand met uitzicht op de haven. Barretjes/restaurants liggen direct bij het hotel waar u zowel indonesisch als westers kunt eten.

DAG 6 Padangbai – Kuta ( Ferry naar Lombok )

Ons hotel ligt aan de haven en we gaan dan ook direct met de ferry ( 4 uur ) naar Lombok. Rond de middag komen we aan in de haven van Lembar waar we kunnen luchen. Na een aantal kilometer slaan we af en rijden de rest van de middag over secundaire weggetjes met zeer uitgestrekte rijstvelden en mooie vergezichten over de witte stranden van zuid Lombok. Het hotel voor vandaag ligt in Kuta, een gemoedelijke surfers paradise met veel simpele maar goed smakende eethuisjes.

Onze overnachting is in Kuta: Dit mooie en schone hotel met zwembad ligt in het centrum van dit genoedelijke surfers plaatsje met vele simpele maar heerlijke eethuisjes waar u zowel indonesisch als westers kunt eten.

DAG 7 Kuta – Maluk

Vandaag rijden we verder via adembenemende kustweg naar het oosten. Onderweg zien we hoe lokalen op ambachtelijke wijze zoutwinning doen uit zeewater. We rijden langs vele tabaks velden en door het plaatsje Keruak waar iedere ochtend een grote markt is.We verlaten Lombok om met de ferry ( 1 uur ) naar Sumbawa te varen. Daarna rijden we de kustweg naar zuid Sumbawa af naar het plaatsje Maluk. In deze regio is een grote koper en goudmijn dat beheerd wordt door een Australisch bedrijf genaamd Newmont.

Onze overnachting is in Maluk: Eenvoudig maar wel beste hotel van de regio midden in het kleine centrum. Diverse lokale eethuisjes waar u alleen indonesisch kunt eten.

DAG 8 Maluk – Sumbawa Besar ( deels Off-Road )

Al snel veranderd het asfalt in een grindweg en we zullen een groot deel van de dag off-road rijden met tussendoor wonderbaarlijk korte stukken mooi asfalt. Deze regio is nog onbekend en ook zeer rustig tot verlaten met soms een dorpje.
We gaan volop genieten van deze bosrijke omgeving met heuvels tot 1.000 meter en een geweldige kustlijn. Lunch hebben we zelf meegenomen daar er geen mogelijkheid is om onderweg te eten. Vervolgens rijden we naar het noorden, over de berg Gerungan, waar men de weg druk bezig is te vernieuwen naar Sumbawa Besar waar we zullen overnachten.

Onze overnachting is in Sumbawa Besar: Mooi en schoon hotel aan de rand van het centrum. Eethuisjes zijn op loopafstand en er is voornamelijk indonesisch eten te krijgen. In het restaurant van het hotel zijn er westerse maaltijden te nuttigen met vers gezette cappucino.

DAG 9 Sumbawa Besar – Bima

De route gaat ‘s ochtends langs de azuurblauwe kust met het eiland Moyo op de achtergrond. Rijdend door diverse dorpen over goed geasfalteerde wegen met heel veel bochten en weinig verkeer, gaan we in de middag eerst de berg van Doro Wero beklimmen om vervolgens via Dompu aan te komen in Bima.

Onze overnachting is in Bima: Nieuw en schoon hotel en veruit het beste in de regio. Ligging is midden in het centrum waar vele eethuisjes zijn waar u indonesisch kunt eten. Er is ook een KFC om de hoek.

DAG 10 Bima – Hu’u ( deels Off-Road )

We verlaten Bima en al snel slaan we af om de kustweg rond de bergen Doro Saka en Doro Oromboha te verkennen. Rijdend langs de kust wordt de weg al snel een zandweg en later niet meer dan een pad. We rijden een aantal dorpjes binnen waar de lokale bevolking met open mond naar ons kijkt en de kinderen enthousiast zwaaien. Veel mooie uitzichten over de Flores zee met haar azuurblauwe kleur maakt de combinatie met de witte zandpaden waarop wij rijden een mooi contrast. In de middag rijden we weer op goed geasfalteerde weg richting het zuiden naar het surfers paradise Hu’u.

Onze overnachting is in Hu’u: Mooi en schoon hotel met zwembad ligt direct aan zee. Het restaurant van het hotel heeft prima indonesisch en westers eten.

DAG 11 Hu’u – Sumbawa Besar

Vandaag doorkruizen we weer Sumbawa richting het westen. De bergen waarover we rijden zijn niet hoog maar al genietend met haar vele bochten en uitzicht over de Saleh zee met de hoogste berg van Sumbawa, Tambora op de achtergrond rijden we met een dikke smile naar Sumbawa Besar.

Onze overnachting is in Sumbawa Besar: Mooi en schoon hotel aan de rand van het centrum. Eethuisjes zijn op loopafstand en er is voornamelijk indonesisch eten te krijgen. In het restaurant van het hotel zijn er westerse maaltijden te nuttigen met vers gezette cappucino.

DAG 12 Sumbawa Besar – Bayan

Via de noordelijke kustweg komen we bij de ferry die ons in 1 uur naar Lombok brengt. Vervolgens beklimmen we de vulkanische berg Rinjani ( 3.726 meter ) met haar adembenemende uitzicht op o.a. Sembalun plateau. We gaan aan de noordelijke kant afdalen en al kronkelend met delen slecht wegdek, maar wel mooi uitzicht op de kustlijn rijden we naar Bayan waar we een bijzondere lokatie voor u hebben om te overnachten.

Onze overnachting is in Bayan: Op 600 meter tegen de berg Rinjani aan met uitzicht op de kustlijn verblijft u hier in een cottage van hout en rieten dak tussen de rijstterassen. Natuurlijk aangelegd zwembad geeft u direct uitzicht over de omgeving alsmede het restaurant. Het indonesische alsmede het westerse eten is zeer goed. Het uitgebreide ontbijt alsmede de zeer vriendelijke eigenaren geven u een zeer prettig verblijf.

DAG 13 Bayan

We verblijven hier een extra dag om; heerlijk te relaxen of een wandeling in de omgeving of de watervallen van Sedang Gile te bezoeken.

DAG 14 Bayan – Sekotong

Na een heerlijk ontbijt rijden we de kustlijn, met haar vulkanische zwarte stranden en de beroemde Gili eilanden op de achtergrond, verder richting Senggigi. Na een eventuele tussenstop voor een heerlijke cappucino rijden we via Ampanan naar de landtong van Lombok. Het rijden op deze kustweg geeft een geweldig uitzicht op de vele kleine eilandjes die voor de kust liggen met haar witte stranden. Ons laatste hotel ligt natuurlijk aan zo’n parelwitte strand met uitzicht op deze bounty eilanden en in de verte de berg Gunung Agung van Bali. Onder genot van een heerlijk diner met een wijntje of biertje geniet u van de zonsondergang op deze mooie lokatie.

Onze overnachting is in Sekotong: Mooi luxe hotel resort direct aan het parelwitte strand met uitzicht op de bounty eilanden die voor de kust liggen. Het eten is zowel indonesisch als westers en smaakt zeer goed in combinatie met de ambiance van het restaurant aan zee.

DAG 15 Sekotong – Amed

We rijden de kustweg terug en nemen de ferry om wederom in 4 uur terug te keren op het eiland Bali. Vervolgens rijden we naar het noorden en komen via een lange spectaculaire heuvelachtige kustweg, met soms behoorlijk steile hellingen in Amed. Amed is een gemoedelijke plaats waar men heerlijk kan relaxen en velen komen om te snorkelen of duiken.

Onze overnachting in Amed: Heerlijk resort direct gelegen aan het strand met ook een eigen zwembad.

DAG 16 Amed – Ubud

We verlaten Amed en rijden verder noordelijk om daarna via een zeer steile maar ook lang pad en door enkele kleine dorpjes die tegen de berg zijn aangeplakt richting de hoogste berg van Bali, de Gunung Agung te rijden. De lunch kenmerkt zich met mooi uitzicht op het meer Batur met haar vulkanische uitstraling van vele uitbarstingen voorheen en de top van de Gunung Agung. Vervolgens gaan we afdalen richting Ubud dat nog steeds op 600 meter ligt waardoor het in de avond vaak aangename temperatuur heeft.

Ubud staat o.a. bekend om de traditionele dansvoorstellingen die u eventueel kunt gaan bekijken.

Onze overnachting in Ubud: Direct in het centrum met zwembad en dicht bij de vele winkeltjes en restaurants.

DAG 17 Ubud – Canggu

De laatste korte rit via diverse mooie rijstvelden brengt ons weer naar Canggu waar we de reis ook begonnen zijn.

DAG 18 Canggu

De motoren zijn al ingeleverd en vandaag kunt u de dag indelen zoals u het graag wilt.

DAG 19 Vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. U wordt door de begeleiders van R2D naar het vliegveld gebracht.

DAG 20 Aankomst thuis

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.
Hoogseizoen-toeslag € 250,- ( Juli en Augustus en Suikerfeest )

Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 4 en maximaal 10

Duo-passagier : i.c.m. motorrijder

Prijs motorrijder :
Kawasaki KLX Enduro 150 € 2.795,-
Kawasaki KLX Enduro 250 € 2.950,- ( beperkt aantal )
Kawasaki Versys 650 € 3.595,- ( beperkt aantal )

Binnenkort beschikbaar BMW en KTM motoren

Prijs duo-passagier € 2.289,-
1-persoonskamer toeslag € 479,-

Prijs is inclusief :
Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Huur gekozen motor
Transport van- en naar luchthaven Bali
Ferry overtocht Bali-Lombok vv
Ferry overtocht Lombok – Sumbawa
Ride2Discover Nederlandse reisleiding
Ride2Discover cap

Prijs is exclusief :
Benzine ( +/- € 100,- )
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven Bali ( momenteel gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB verkrijgbaar ( € 19,- )
Middag- avondeten en drank ( +/- € 10,- p/d )
Eventuele eigen excursies